default-image

"Το Σινά μπορεί να θεωρηθεί ως η 4η Πυραμίδα της Αιγύπτου"

Ελλάδα
"Το Σινά μπορεί να θεωρηθεί ως η 4η Πυραμίδα της Αιγύπτου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία από τις πιο προβεβλημένες δημοσιογράφους της Αιγύπτου ήταν εκείνη που πραγματικά εντυπωσίασε το αιγυπτιακό κοινό με τον θαυμασμό της για το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

«Η Ιερά Μονή Σινά μπορεί να θεωρηθεί ως η 4η Πυραμίδα της Αιγύπτου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό κανάλι «Ελ Καχέρα ουά Ελ Νας» («Το Κάιρο και ο κόσμος»), που μετέδωσε εκτεταμένο ρεπορτάζ από την πρόσφατη εκδήλωση για τα παλίμψηστα έγγραφα της Ιεράς Μονής.

Με άλλα λόγια, η Αιγύπτια δημοσιογράφος και γνωστή συγγραφέας θέλησε να αποτυπώσει στον τηλεοπτικό φακό την πολύ μεγάλη εκτίμηση που απολαμβάνει το μοναστήρι, όπως άλλωστε την επέδειξαν και οι έξι υπουργοί της αιγυπτιακής κυβέρνησης, οι οποίοι μαζί με τον Έλληνα υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, τίμησαν με την παρουσία τους την εν λόγω εκδήλωση και κατ' επέκταση τους είκοσι και πλέον μοναχούς και τον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς, Δαμιανό, πριν από τρεις ημέρες στο Κάιρο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η κ. Ναούτ προέτρεψε όλους τους Αιγυπτίους να επιδείξουν την τιμή που αρμόζει σε αυτό το μεγάλο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για την Ελλάδα, την Αίγυπτο και όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ιατρικό φυτό που αποκαλύφθηκε σε ένα από τα παλίμψηστα έγγραφα της Ιεράς Μονής Σινά, για το οποίο έχει κάνει από τους αρχαίους χρόνους αναφορά και ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης, μιλώντας για τη σημασία του ντοκουμέντου και για τις δύο χώρες.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, το κανάλι φιλοξένησε δηλώσεις του Έλληνα επιχειρηματία, Αντώνη Καζαμία, που δραστηριοποιείται εδώ και περίπου 20 χρόνια στην περιοχή του νοτίου Σινά και ιδιαίτερα στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης.

Ο κ. Καζαμίας τόνισε ότι εντός της μεγάλης και ιστορικής Βιβλιοθήκης της Μονής υπάρχουν πολλά έγγραφα που χρήζουν μελέτης, την οποία προχωρούν οι μοναχοί που έχουν επιφορτιστεί με αυτήν τη διακονία, με τη βοήθεια ξένων ειδικών, αλλά και με την τεράστια στήριξη που παρέχει η Αιγυπτιακή Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία βρίσκεται πάντα στο πλευρό του ελληνορθόδοξου μοναστηριού.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News