default-image

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι καθηγητές & ερευνητές των ΤΕΙ

Κρήτη
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι καθηγητές & ερευνητές των ΤΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι καθηγητές και οι ερευνητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων, με κύριο αίτημα την κατάργηση των μεγάλων περικοπών των μισθών τους τα τελευταία χρόνια και την αποκατάσταση του μισθολογίου τους σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ομοσπονδιών των Συλλόγων των διδασκόντων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας:

«Αποδεχόμενες την πρόταση της ΠΟΣΔΕΠ, η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση των λειτουργών του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 28/6/2017 με παράλληλες παραστάσεις στον Υπουργό Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), όπου θα ζητηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς η αποκατάσταση του μισθολογίου των Καθηγητών και Ερευνητών, η συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και η επιστροφή στη συνταγματική τάξη την οποία η Κυβέρνηση παραβιάζει συνεχώς στο θέμα αυτό εδώ και δύο χρόνια.

Το πρόγραμμα των δράσεων είναι:

10.30 Κινητοποίηση και παράσταση στον Υπουργό Οικονομικών, Υπουργείο Οικονομικών στην Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

12.00 Κινητοποίηση και παράσταση στο ΓΛΚ, Πανεπιστημίου 37, Αθήνα

13.30 Συνέντευξη τύπου των Προεδρείων των τριών Ομοσπονδιών (ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ, ΕΕΕ) στο εντευκτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας 48 και Σίνα, Αθήνα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και στις παραστάσεις στο

Υπ. Οικονομικών και στο ΓΛΚ και προσκαλούμε τους δημοσιογράφους του ρεπορτάζ Υπουργείου Παιδείας να συμμετάσχουν στη συνέντευξη τύπου, όπου θα αναλυθούν οι θέσεις των Ομοσπονδιών για το μισθολογικό αλλά και για όλα τα άλλα θέματα της επικαιρότητας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News