default-image

Κουμουτσάκος: Δίκαιο, αυστηρό, αλλά όχι τιμωρητικό Brexit

Ελλάδα
Κουμουτσάκος: Δίκαιο, αυστηρό, αλλά όχι τιμωρητικό Brexit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη μετά το Brexit να διαμορφωθεί μία ξεκάθαρη λειτουργική σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία, που δεν θα την αποξενώνει από την Ευρώπη, επισήμανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος συμμετέχει στην 25η Σύνοδο Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

Κεντρικό θέμα της Συνόδου είναι η διαμόρφωση των θέσεων του ΕΛΚ για το μέλλον της Ευρώπης, με έμφαση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. O βουλευτής Β' Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως «η Ένωση θα πρέπει να είναι αυστηρή, αλλά και δίκαιη, και πάντως όχι τιμωρητική προς τους Βρετανούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον της σχέσης με τη Μεγάλη Βρετανία».

«Οφείλουμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές κατακτήσεις για τους όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ασφαλώς και για εκείνους που ζουν εντός της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι προς το συμφέρον όλων, μετά το Brexit να διαμορφωθεί μία ξεκάθαρη λειτουργική σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία, που δεν θα την αποξενώνει από την Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας πως «η διαπραγμάτευση για το Brexit δεν μπορεί να μονοπωλήσει για δύο ολόκληρα χρόνια την ευρωπαϊκή πολιτική», καθώς, όπως είπε, υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα -οικονομία, ασφάλεια, μετανάστευση, εξωτερική πολιτική και άμυνα- που ζητούν απαντήσεις.

Σχετικά με τη συγκυρία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι συμπίπτει και με τον χρόνο διεξαγωγής των ευρωεκλογών το 2019.

«Γι' αυτό, η ΕΕ θα πρέπει ταυτόχρονα να διαμορφώσει ένα ρεαλιστικό όραμα, με συγκεκριμένες πολιτικές, που θα στηρίξουν τους πολίτες και θα δημιουργήσουν ξανά ένα ρεύμα επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Μόνον έτσι θα αποτρέψουμε την πιθανότητα ανάκαμψης των αντιευρωπαϊκών και λαϊκίστικών δυνάμεων», σημείωσε.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Κουμουτσάκος, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην Task Force του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το Brexit έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και τον κύριο διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News