default-image

Σε ιδιώτη αναθέτει την αποκομιδή των σκουπιδιών ο Μπουτάρης

Ελλάδα
Σε ιδιώτη αναθέτει την αποκομιδή των σκουπιδιών ο Μπουτάρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έναν απέραντο «σκουπιδότοπο» έχουν μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες όλες οι πόλεις της Ελλάδας, με την ΠΟΕ - ΟΤΑ να έχει ήδη ανακοινώσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ; - ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ;

Έτσι, σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων προχώρησε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθαρίσει η πόλη από τα «βουνά» των σκουπιδιών που έχουν σχηματιστεί εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση αποκομιδής αστικών απορριμμάτων, προϋπολογισμού 192.000 ευρώ, με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου να επιθυμεί το συντομότερο δυνατό να βρεθεί ο ιδιώτης που θα καθαρίσει την πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα σκουπίδια ξεπερνούν τους 1.500 τόνους και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς, υποστήριξε πως το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να καθαρίσουν οι δρόμοι καθώς κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του δήμου και υπεύθυνος για την καθαριότητα πρόσθεσε πως «Δευτέρα πρωί θα δεχτούμε τις προσφορές των τριών εταιριών που έχουν απορριμματοφόρα και μπορούν να καθαρίσουν την πόλη. Έδωσα εντολή να επικοινωνήσουμε και με τους τρεις και να έρθουν να υποβάλλουν τις προσφορές τους».

Η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Ν.Θεσσαλονίκης και μέλος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, από την πλευρά της υποστήριξε πως «σαν απάντηση στην ανάρτηση στη Διαύγεια αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε σε κανένα απορριμματοφόρο να πραγματοποιήσει αποκομιδή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News