default-image

Με ποιο τρόπο η Microsoft ενισχύει τον αγώνα των προσφύγων;

Ελλάδα
Με ποιο τρόπο η Microsoft ενισχύει τον αγώνα των προσφύγων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, η Microsoft τιμά τον αγώνα εκατομμυρίων ανθρώπων, μέσω του αυτοτελούς οργανισμού Microsoft Philanthropies, για μια καλύτερη ζωή.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, η εταιρεία έχει προσφέρει από τον Ιανουάριο του 2016 τουλάχιστον 30 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές, ενώ στόχος είναι να παράσχει, μέσα από την πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία ώστε οι πρόσφυγες στη χώρα μας, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, να χτίσουν εκ νέου τη ζωή τους.

Τον τελευταίο χρόνο η Microsoft Hellas έχει αναπτύξει μια σειρά συνεργιών που στόχο έχουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα να αποκτήσουν πρόσβαση στην επιστήμη της Πληροφορικής και με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Στο πλαίσιο της εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων της Microsoft Hellas, φιλοξενήθηκαν στα γραφεία της εταιρείας ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, τα οποία είχαν την ευκαιρία τόσο να ενημερωθούν όσο και να συνομιλήσουν με στελέχη της εταιρείας για τον ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στη ζωή μας.

Επιπλέον, με αφορμή την παγκόσμια καμπάνια «Ώρα του Κώδικα», η Microsoft Hellas εγκαινίασε την πρώτη ημέρα της δράσης «Microsoft Adventure Coding Classes» με τη συμμετοχή νεαρών προσφύγων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, ενώ μέσα από την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της προσφέρει μαθήματα εισαγωγής στην επιστήμη της Πληροφορικής σε πρόσφυγες που υποστηρίζονται από τις ΜΚΟ «Melissa Network» και «Greek Forum for Migrants».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News