default-image

Ολοκληρώνονται οι επαφές Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς

Ελλάδα
Ολοκληρώνονται οι επαφές Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώνονται σήμερα οι επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει για τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στις 11 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 12 θα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ενώ στις 13:30 ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει τις συναντήσεις του ενημερώνοντας τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στις 3 το μεσημέρι.

Συναντήσεις με Θεοδωράκη και Λεβέντη

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Εξερχόμενος του Μεγάρου, ο επικεφαλής του Ποταμιού έριξε βολές κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως τόνισε στον πρωθυπουργό ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της Ελλάδα, ήταν αδικαιολόγητη και κόστισε στη χώρα. «Αν είχε τελειώσει νωρίτερα η διαπραγμάτευση, θα έπιαναν τόπο οι θυσίες των πολιτών», υπογράμμισε.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως επανέλαβε στον πρωθυπουργό την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση: «Του πρότεινα να το σκεφτεί. Δύο δρόμους έχει ο κ. Τσίπρας: ή να πάει μόνος του ή να φτιαχτεί μία κυβέρνηση οικουμενική για να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά ο κ. Τσίπρας μού είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του».

Τέλος, εξέφρασε αμφιβολίες για την κυβέρνηση αναφορικά με την ευρωπαϊκή της πολιτική: «Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News