Ελλάδα

Κουρουμπλής: Δεν προκύπτει θέμα λαθρεμπορίου με το τσιγαράδικο

Διευκρινίσεις στο θέμα του «τσιγαράδικου» της ΣΕΚΑΠ, σημαίας Ουκρανίας, που παραμένει εδώ και επτά μήνες ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή.

Απαντήσεις ο υπουργός έδωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Alpha 98,9", σημειώνοντας πως δεν προκύπτει θέμα λαθρεμπορίου με βάση τις πληροφορίες του, σε κάθε περίπτωση η υπόθεση είναι στα χέρια του εισαγγελέα, συμπληρώνει.

Αναλυτικά, όπως δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής, «συλλαμβάνονται διαρκώς πλοία με λαθραία και το Λιμενικό Σώμα κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Σε ό,τι αφορά στα τσιγαράδικα, επειδή πολλά λέγονται για το συγκεκριμένο πλοίο θα ήθελα να δηλώσω πως έγιναν οι έλεγχοι και δεν διαπιστώθηκε ότι στα αμπάρια του είχε όπλα ή ναρκωτικά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΞΙ ΕΚ. ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΟ

Τα τσιγάρα διαπιστώσαμε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, ότι εξήχθησαν από τη ΣΕΚΑΠ στο Μαυροβούνιο με νόμιμο τρόπο. Αλλά -υπογραμμίζει ο υπουργός Ναυτιλίας- εύκολα μας αρέσει να λέμε "υπάρχει αυτό, υπάρχει εκείνο". Οι πληροφορίες που έχω εγώ, και από το τελωνείο, είναι ότι δεν προκύπτει θέμα λαθρεμπορίου», αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει:

«Τώρα έχουμε ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, διότι κάναμε πολύ περισσότερα από όσα φαντάζονται κάποιοι, γιατί ακριβώς θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και να έχουμε σαφή εικόνα. Η υπόθεση είναι στον εισαγγελέα. Άρα δεν χρειάζεται να κάνουμε υποθέσεις εργασίας», κατέληξε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια