default-image

Σχολεία «ερείπια» στο Ηράκλειο, βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά

Ελλάδα
Σχολεία «ερείπια» στο Ηράκλειο, βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαράδεκτες εικόνες σε αρκετά σχολεία του Ηρακλείου κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV, όπως και τις αντιδράσεις γονέων που αντί για εργασίες συντήρησης, αντικρίζουν στασιμότητα στον όλο σχεδιασμό από τη Λότζια…

Παρά τα δεκάδες έγγραφα που έχουν αποστείλει διευθύνσεις αρκετών σχολείων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, δεν έχει γίνει το παραμικρό όπως μαρτυρούν και τα επίμαχα πλάνα.

Στον… «αέρα» παραμένει το έργο για την επισκευή όψεων Γυμνασίων του Ηρακλείου και συγκεκριμένα, του έκτου, του ένατου και του εντέκατου, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Με απόφαση της, στα μέσα του περασμένου μήνα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με την έγκριση των όρων διακήρυξης του ανοικτού διαγωνισμού διότι ήταν ελλιπείς.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το γεγονός αυτό προβληματίζει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα χαθεί επιπλέον πολύτιμος χρόνος και με το ερώτημα να παραμένει για το αν τελικά υλοποιηθούν εγκαίρως οι επίμαχες εργασίες πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Για μικρή καθυστέρηση κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Παιδείας ο οποίος παράλληλα υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή στοχεύει να διαθέσει - εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά - κονδύλι συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο των σχολείων όπου απαιτούνται διάφορες εργασίες…

Γονείς πάντως, σημειώνουν ότι θα έπρεπε ήδη να τρέχουν σχετικές εργολαβίες για επισκευές όψεων και όχι μόνο, ώστε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να μην υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα που ενδεχομένως να θέτουν ζητήματα ασφάλειας για τους μαθητές.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_zkhls32i/

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News