Ελλάδα

«Μπαράζ» σεισμικών δονήσεων σε Μυτιλήνη και Πελοπόννησο

Δύο σεισμοί, με διαφορά λίγων ωρών «ταρακούνησαν» την πληγείσα Μυτιλήνη, αλλά και τη Λακωνία. Οι σεισμοί ήταν της τάξεως των 4,7 και 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αντίστοιχα.

Χωρίς προβλήματα ήταν σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών (ή 4,8 σύμφωνα με το σταθμό του ΑΠΘ) που καταγράφηκε ανάμεσα στην Μυτιλήνη και τη Χίο στον ίδιο χώρο το ισχυρού σεισμού της περασμένης Δευτέρας, σήμερα το πρωί στις 6:40.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Λέκκα Ευθύμιο, πρόκειται για ένα σεισμό στο πλαίσιο της φυσιολογικής μετασεισμικής ακολουθίας γεγονός που αποδεικνύει ότι το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 637 ΤΑ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ ΣΠΙΤΙΑ

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας τονίζει ότι: «Ευχόμαστε, όσο και να φαίνεται παράδοξο, να γένει ένας νέος σεισμός της τάξης των 5,5 με 5,6 ρίχτερ, ώστε να βεβαιωθούμε και επισήμως ότι είμαστε σε μια διαδικασία εκτόνωσης. Ο σεισμός αυτός θα είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με τον αρχικό σεισμό και σε καμία περίπτωση δεν θα προκαλέσει τις ίδιες καταστρεπτικές συνέπειες, γιατί θα είναι τουλάχιστον 20 φορές μικρότερος σε ενέργεια».

Ενώ, σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Μολάων στην Λακωνία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια