default-image

Παραίτηση του Λάμπη Ταγματάρχη από την ΕΡΤ

Ελλάδα
Παραίτηση του Λάμπη Ταγματάρχη από την ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραίτηση η οποία φημολογείται επί μέρες υπέβαλε στον υπουργό Νίκο Παππά ο διευθύνων σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης.

Η φημολογία ότι ο κ. Ταγματάρχης ετοιμάζεται να παραιτηθεί είχε διακινηθεί από μέρες ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν θα ξεπεράσει τα δύο χρόνια θητείας στη θέση του στο κρατικό κανάλι.

Και αυτό το χρονικό όριο συμπληρώθηκε στις 12 Ιουνίου!

Ωστόσο η παραίτηση του σήμερα συνέπεσε χρονικά με την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ η οποία εγκάλεσε την διοίκηση της ΕΡΤ για ανάρτηση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας  Κατερίνας Ακριβοπούλου στο facebook.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραίτηση Διευθύνοντος Συμβούλου ΕΡΤ

Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ υπέβαλε σήμερα ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά.

Ο κ. Παππάς αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Ταγματάρχη και τον ευχαρίστησε θερμά για τις υπηρεσίες του και την ουσιαστική συμβολή του στην αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την επαναλειτουργία της τον Ιούνιο του 2015.

Ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε ο πρώτος καθοριστικός κύκλος ομαλής λειτουργίας της ΕΡΤ και ότι παραδίδει την εταιρεία εύρωστη, λειτουργικά σύγχρονη, έχοντας εφαρμόσει διαδικασίες που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείρισή της.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης:

Μετά από δύο χρόνια ευδόκιμης θητείας, ο Λάμπης Ταγματάρχης αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Σε αυτό το διάστημα έφερε εις πέρας με επιτυχία το δύσκολο έργο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ επιλύοντας τα προβλήματα που σώρευσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση το καταστροφικό «μαύρο». Παρά την σφοδρή κριτική -πολλές φορές κακόπιστη- που δέχθηκε τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο της διοίκησης της ΕΡΤ, κατόρθωσε με επαγγελματισμό και συνέπεια να στήσει από την αρχή έναν σύγχρονο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News