default-image

Σε ξενοδοχεία οι σεισμόπληκτοι της Βρίσας

Ελλάδα
Σε ξενοδοχεία οι σεισμόπληκτοι της Βρίσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν λειτουργεί από χθες, ο καταυλισμός που από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός στήθηκε, με τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού, στο γήπεδο του Πολιχνίτου, προκειμένου να φιλοξενήσει τους σεισμοπαθείς της Βρίσας.

Το βράδυ της 12ης Ιουνίου στον καταυλισμό φιλοξενήθηκαν συνολικά 60 άτομα. Μέχρι χθες το πρωί οι διαμένοντες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της περιοχής των Βατερών, της Νυφίδας και της Καλλονής.

Όπως σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη, οι διαμένοντες στα ξενοδοχεία έχουν εξασφαλισμένη διαμονή, πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και φάρμακα σε όποιον έχει ανάγκη, για 15 ημέρες.

Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, θα τους χορηγηθεί επίδομα ενοικίου. Οι υπόλοιποι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της Βρισάς, μένουν σε ιδιοκτησίες τους στην περιοχή των Βατερών ή φιλοξενούνται από συγγενείς τους στο άλλο νησί.

Σήμερα, εθελοντές μετά από επαφή με τον Δήμο Λέσβου, επισκέφθηκαν όλα τα ξενοδοχεία και διένειμαν είδη πρώτης ανάγκης σε όλους τους σεισμόπληκτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News