default-image

Πώς αναστρέφεται το ρεύμα εξόδου από τη χώρα;

Ελλάδα
Πώς αναστρέφεται το ρεύμα εξόδου από τη χώρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας; Πώς συμμετέχουν οι νέοι στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή; Πώς αναστρέφεται το ρεύμα εξόδου από τη χώρα; Αυτά είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τον διαδικτυακό διάλογο της Ώρας Αποφάσεων με τους νέους.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να παρουσιαστεί στο τέλος «Η Βίβλος της Ώρας Αποφάσεων» για πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν σε πολύ σημαντικούς τομείς όπως: Το ασφαλιστικό, η επιχειρηματικότητα, η 4η βιομηχανική επανάσταση, η πρωτογενής παραγωγή και η σύνδεσή της με την έρευνα, τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, η συμμετοχή των νέων στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Η προτεραιότητα της Ώρας Αποφάσεων είναι να ανοίξουν οι κλειστές πόρτες προς το μέλλον για τους νέους, δηλαδή για την Ελλάδα.

Έξι σημαντικοί άνθρωποι παρεμβαίνουν στον διάλογο, με κείμενά τους, αλλά και με συμμετοχή σε θεματικά διαδικτυακά chat ή εκδηλώσεις.

Πρόκειται για τους:

- Θανάση Ζηλιασκόπουλο, καθηγητή Παραγωγής και Μεταφορών στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ,

- τη Μαρίλη Μέξη, υπεύθυνη Έρευνας και Ανάπτυξης στο Institute of Citizenship Studies του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

- Μιχάλη Μπλέτσα, διευθυντή Πληροφορικής του ΜΙΤ.

- Μιλτιάδη Νεκτάριο, καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

- Αθανάσιο Τσαυτάρης, καθηγητής Γενετικής του Αριστοτέλειου Παμενιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- Θανάση Χειμωνά, συγγραφέα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News