Ελλάδα

Διαδήλωση υπέρ των καταδικασθέντων μαθητών

Συνεχίζεται στο Ρέθυμνο ο αναβρασμός που προκλήθηκε προ ημερών μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου ανηλίκων σε βάρος τριών μαθητών γυμνασίου της πόλης, οι οποίοι τον περασμένο Σεπτέμβριο πρωτοστάτησαν σε κατάληψη του σχολείου τους.

Έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε πανελλαδικά μετά τη γνωστοποίηση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, όπου έγινε η επίμαχη κατάληψη, διοργανώνουν την Τετάρτη 7 Ιουνίου, μαζί με πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια από το 2ο, το 3ο, το Πειραματικό και το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου, αλλά και από το Γυμνάσιο Καντάνου Χανίων, πορεία στην πόλη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, το ραντεβού δόθηκε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία των μαθητών προς τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

«Με μια πρωτοφανή απόφαση το Δικαστήριο Ανηλίκων καταδίκασε τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε κοινωνική εργασία 80 ωρών, μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου. Οι μαθητές καταδικάστηκαν επειδή τόλμησαν στην αρχή της χρονιάς να τεθούν επικεφαλής της κινητοποίησης του σχολείου τους» αναφέρεται στην επίμαχη ανακοίνωση.

«Αν νομίζουν ότι με αυτά τα μέτρα ο λαός θα κάθεται παθητικά να δέχεται τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους είναι γελασμένοι. Ο λαός μας έχει αποδείξει ότι όσα μέτρα καταστολής και να πάρουν, δεν τρομοκρατείται. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που καταδικάστηκαν. Απαιτούμε την κατάργηση όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που ποινικοποίουν τους αγώνες των μαθητών» επισημαίνουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια