Ελλάδα

Απλήρωτοι 3.150 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Εργασία χωρίς αμοιβή προσφέρουν οι 3.150 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν από τις αρχές του έτους μέσω του ΟΑΕΔ, με στόχο να καλύψουν πάγιες ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας για 12 μήνες.

Εργασία χωρίς αμοιβή προσφέρουν οι 3.150 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν από τις αρχές του έτους μέσω του ΟΑΕΔ, με στόχο να καλύψουν πάγιες ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας για 12 μήνες.

Το πρόγραμμα αυτό, ωστόσο, αναμενόταν να προσφέρει... ανακούφιση εκτός από τις δομές Υγείας και στους χρόνια ανέργους, οι οποίοι αναζητούσαν μάταια εργασία στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Παρά ταύτα, το πολλά υποσχόμενο σχέδιο του υπουργείου Υγείας - δεδομένου ότι η ηγεσία στην οδό Αριστοτέλους έχει επισημάνει επανειλημμένως ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί δυναμική «ένεση» στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ και στα Κέντρα Υγείας - αποδεικνύεται... τρύπιο, με τους 3.150 εργαζομένους να διαμαρτύρονται για το βασανιστήριο της σταγόνας στο οποίο υποβάλλονται.

Και αυτό διότι οι «12μηνίτες» - όπως τους αποκαλούν διευκρινιστικά, διαχωρίζοντάς τους από τους «5μηνίτες» και τους «8μηνίτες» του ΟΑΕΔ - είναι απλήρωτοι σε κάποιες περιπτώσεις έως και τέσσερις μήνες, ενώ παράλληλα τους οφείλονται οι αμοιβές των νυχτερινών και των Κυριακών - αργιών.

Μάλιστα, για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ την περασμένη Τρίτη, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Θριάσιο, Αγία Σοφία, Σωτηρία, Αλεξάνδρα, Αν. Συγγρός και Οφθαλμιατρείο.

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, ζητήθηκε η άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, ενώ πάγιο αίτημα ήταν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή. Επίσης, ζήτησαν να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μέτρα Υγείας και Ασφάλειας.

Οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ δεσμεύτηκαν από την πλευρά τους μόνο για το ζήτημα της έγκαιρης εξόφλησης, δήλωσαν όμως αναρμόδιοι για όλα τα υπόλοιπα, παραπέμποντας στο υπουργείο Υγείας.

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια