default-image

Ορκίστηκαν 53 νέοι λιμενοφύλακες

Ελλάδα
Ορκίστηκαν 53 νέοι λιμενοφύλακες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελετή ορκωμοσίας 53 νέων λιμενοφυλάκων (48 άνδρες, 5 γυναίκες ) της ΜΖ΄ εκπαιδευτικής σειράς, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της σχολής, στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και χοροστατούντος του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β'.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε τα εξής: «Το Λιμενικό Σώμα, τα τελευταία χρόνια δίνει εξαιρετικά σημαντικές μάχες υπερασπιζόμενο την ευρύτατη περίμετρο της χώρας και όχι μόνο.

Συμβάλλει αποτελεσματικά και αποφασιστικά στον περιορισμό φαινομένων, όπως είναι το λαθρεμπόριο, ένας τομέας από τον οποίο υπάρχει μεγάλη διαρροή εις βάρος του ελληνικού κράτους.

Οι πειρασμοί, στην προσπάθεια συνεχούς υπηρέτησης του καθήκοντος, είναι πολλοί. Αλλά εκεί αναδεικνύεται και ο χαρακτήρας των ανθρώπων που ορκίστηκαν και εννοούν να τηρούν τον όρκο τους.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η φυσική και πολιτική ηγεσία καθημερινά προσπαθεί και θα προσπαθεί να κατανοεί και σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο, τα προβλήματα όλου αυτού του σημαντικού και ουσιαστικού χώρου του Λιμενικού αλλά περιμένει και από εσάς συνέπεια και συνέχεια».

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσιος - Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Α' υπαρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β' υπαρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Παναγιώτης Παρασκευάς, καθώς και λοιποί ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News