Ελλάδα

Πρώτη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

Πρώτη δύναμη πανελλαδικά για άλλη μια φορά αναδείχτηκε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές.

Πρώτη δύναμη πανελλαδικά για άλλη μια φορά αναδείχτηκε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης και της Ελλάδας, ωστόσο η συμμετοχή, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, άγγιξε μόλις το 50%.

Δεύτερη αναδείχτηκε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), ενώ τρίτη η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Kίνηση (ΕΑΑΚ).

Η εκλογική διαδικασία όμως δεν εξελίχθηκε παντού ομαλά, καθώς μικροεπεισόδια και εντάσεις επικράτησαν έξω από το κτήριο του Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν άγνωστοι συνεπλάκησαν με ομάδα φοιτητών που περιφρουρούσε την εκλογική διαδικασία.

Οι άγνωστοι έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες, ενώ μετά από λίγη ώρα απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, τόσο στην οδό Ναυαρίνου, όσο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων.

Λίγο αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε και στο κτήριο του Πολυτεχνείου, καθώς άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο κρατώντας τσεκούρια, προσπαθώντας να διακόψουν τις διαδικασίες και καταφέρνοντας τελικά να κάψουν δύο κάλπες στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν οι εκλογές για το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Στη Θεσσαλονίκη

Στόχος ομάδας νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα παράλληλα έγιναν και φοιτητές-μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεολογική Σχολή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοιτητής του Τμήματος Θεολογίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΔΑΠ: Στα ΑΕΙ η ΔΑΠ συγκέντρωσε 45,95%, η ΠΚΣ 19,92%, η ΕΑΑΚ 13,58% και η ΠΑΣΠ 6,65%, ενώ στα ΤΕΙ η ΔΑΠ 51,42%, η ΠΚΣ 28,34%, η ΠΑΣΠ 13,73% και η ΕΑΑΚ 1,93%.

Σε ανακοίνωσή του, ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ.-βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη τονίζει:

«Δυστυχώς, τις χθεσινές φοιτητικές εκλογές σκίασαν πρωτοφανή περιστατικά βίας. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδείχτηκε και φέτος πρώτη δύναμη, όμως οι πληγές από την ηθική επιβράβευση όλα αυτά τα χρόνια των κουκουλοφόρων από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν τα δυσάρεστα αποτελέσματα που γίνονται ορατά σήμερα με τη νέα μορφή εγκληματικότητας που εμφανίστηκε σε αρκετές σχολές της χώρας!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια