default-image

Τι λέει για τα ιδιωτικά σχολεία σύμβουλος του Υπουργού

Ελλάδα
Τι λέει για τα ιδιωτικά σχολεία σύμβουλος του Υπουργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Θέμης Δημητρακόπουλος, Σύμβουλος στο υπουργείο Παιδείας, έκανε το ακόλουθο σχόλιο,  σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για το  νέο νόμο για τα Ιδιωτικά Σχολεία, που κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή:

«Πάνω απ' όλα, η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα παραμείνουν σχολεία που παρέχουν γνώση και πολιτισμό και δεν θα μετατραπούν σε οίκους εμπορίου, όπου οι εκπαιδευτικοί θα νιώθουν ευάλωτοι και απροστάτευτοι απέναντι στις ποικίλες αυθαιρεσίες των σχολαρχών [οικονομικές, πχ. όταν απαιτείται επιστροφή μέρους του μισθού που καταβάλλεται προσχηματικά στις τράπεζες για να είναι εντάξει ο σχολάρχης με τον νόμο, καταστρατήγηση ωρολόγιου προγράμματος, απλήρωτες υπερωρίες και άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι).

»Η στήριξη και εμπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία είναι υποχρέωση και όρος δικαιοσύνης για μια προοδευτική κυβέρνηση.

»Και επιπλέον, είναι αναγκαία για την εξασφάλιση της σχολικής ειρήνης και της απρόσκοπτης και δημιουργικής εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Πηγή: esos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News