Ελλάδα

Ρεμπέτικη βραδιά με κρατούμενους σε φυλακές

Τραγούδια που δημιουργήθηκαν μέσα από τις φυλακές, εδώ και δεκαετίες, είχαν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν, «οι ρεμπετόφιλοι των Ιωαννίνων», σε μία συναυλία για κρατούμενους.

Τραγούδια που δημιουργήθηκαν μέσα από τις φυλακές, εδώ και δεκαετίες, είχαν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν, «οι ρεμπετόφιλοι των Ιωαννίνων», σε μία συναυλία για κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους στη φυλακή Σταυρακίου.

Χθες αργά το απόγευμα, στο προαύλιο της φυλακής, ρεμπέτες και κρατούμενοι, τραγούδησαν ρεμπέτικα που εκφράζουν τη ζωή, τις σχέσεις των ανθρώπων του "περιθωρίου", της παρανομίας και της φυλακής. Η φυλακή Σταυρακίου, έχει 139 κρατουμένους στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί.

Η διευθύντρια της φυλακής Έλενα Αγαπητού, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η τέχνη, είναι παντού και δείχνει στον άνθρωπο, το δρόμο για την κάθαρση.

Επίσης, ευχαρίστησε τους μουσικούς του Συλλόγου Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων που έπαιξαν αφιλοκερδώς και «έδωσαν την ευκαιρία στους κρατούμενους να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματά τους και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους, αλλά και να αναζωπυρώσουν την ελπίδα τους για μια καινούργια ευκαιρία στη ζωή τους».

Με το ρεμπέτικο «αντιλαλούν οι φυλακές», του Μάρκου Βαμβακάρη,οι μουσικοί αποχαιρέτησαν τους κρατούμενους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια