default-image

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τα δύο αδέλφια

Ελλάδα
Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τα δύο αδέλφια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 3,5 χρόνων Φιλίπ πετάει θυμωμένα τα παιχνίδια του όταν του μιλούν για τη μητέρα του και η 1,5 έτους Ρενέ δείχνει να απολαμβάνει τις αγκαλιές των νοσηλευτριών.

Η 25χρονη θεία τους, Φάτα, που τα εγκατέλειψε έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης προχθές το μεσημέρι, οδηγήθηκε χθες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συρροή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 24 μηνών με 3ετή αναστολή.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, στην απολογία της η 25χρονη από τη Σερβία υποστήριξε πως δεν μπορούσε να φροντίσει τα δύο μικρά παιδιά μετά τη φυλάκιση των γονιών τους και τα άφησε έξω από την εκκλησία γιατί έβρισκε κλειστές πόρτες όπου αλλού και αν απευθύνθηκε.

Όπως είπε, ζήτησε βοήθεια από οργανώσεις αλλά την έστελναν στο αστυνομικό τμήμα, από εκεί στον εισαγγελέα, ο οποίος και απουσίαζε. Η νεαρή, που μένει στις Σέρρες, είναι ετεροθαλής αδελφή της 32χρονης μητέρας των παιδιών. Όπως κατέθεσε, βρέθηκε σε απόγνωση και εκτίμησε ότι στην εκκλησία θα έβρισκαν στέγη και τροφή τα ανίψια της.

Ο Φιλίπ και η Ρενέ φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς και σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας του Χαμόγελου του Παιδιού.

«Είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα» δήλωσε στο «Εθνος» η διοικητής του νοσοκομείου, Μελπομένη Τσούγκα.

Η αστυνομία εντόπισε τη μητέρα των παιδιών, η οποία είναι κρατούμενη στις φυλακές Θήβας, ενώ και ο πατέρας τους βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών, για κλοπές και για ναρκωτικά. Η μητέρα ανέφερε ότι είχε αφήσει τα παιδιά στην αδελφή της, η οποία και συνελήφθη.

«Θα φροντίσουμε να βρούμε πώς είναι το οικογενειακό περιβάλλον των γονιών στη Σερβία και αν υπάρχουν συγγενείς εκεί που μπορούν να τα μεγαλώσουν σωστά. Μέχρι να γίνουν όμως αυτές οι διαδικασίες, θα τα φροντίσουμε στους ξενώνες μας» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News