default-image

Χιλιάδες ιερείς στο βωμό της προσφοράς στον συνάνθρωπο

Ελλάδα
Χιλιάδες ιερείς στο βωμό της προσφοράς στον συνάνθρωπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεκάδες μητροπόλεις ανά την Ελλάδα, εκατοντάδες ενορίες και χιλιάδες ιερείς το Πάσχα δεν αποτελεί συνώνυμο μόνον της μυσταγωγίας, των ψαλμωδιών και των αναστάσιμων μηνυμάτων. Κυρίως, ταυτίζεται με την προσφορά στον συνάνθρωπο, Έλληνα και ξένο, που ως φαίνεται φέτος έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Γι' αυτό και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, κληρικοί και άνθρωποι των μητροπόλεων εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό ή είδη πρώτης ανάγκης. Εξάλλου, και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου η Εκκλησία είναι αρωγός σε όποιον ζητήσει στήριξη.

Ειδικότερα, η αναφορά στη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, που διόλου διαφέρει από εκατοντάδες ναούς σε όλη τη χώρα, όπου προσφέρονται «δέματα αγάπης». Πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη υγιεινής και πασχαλινά σκευάσματα (αυγά, τσουρέκια κ.ά.) διανέμονται κατά δεκάδες χιλιάδες. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις δίνονται και χρηματικά βοηθήματα για να ικανοποιηθούν βασικές ανάγκες, όπως να πληρώσουν το ρεύμα ή τη θέρμανση.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ βρέθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος, όπου υποδέχθηκε εκατοντάδες ανθρώπους που βιώνουν την ένδεια για να τους προσφέρει δέματα με τρόφιμα (ακόμη και αρνιά) και να τους ευχηθεί στον καθένα προσωπικά «Καλή Ανάσταση».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των φιλανθρωπικών, κοινωνικών και προνοιακών δομών που έχει αναπτύξει στην περιφέρειά της, διανέμει καθημερινά περισσότερες από 600 μερίδες φαγητού σε αναξιοπαθούντες και περιθάλπει περισσότερες από 250 οικογένειες, με την επιδίωξη να συμβάλλει στην κοινωνική προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News