Ελλάδα

Ιδιαίτερης σημασίας η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου ΑΡΙΑΔΝΗ

Η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή, η μεγάλη ποικιλία και πολυτυπία μονάδων και μέσων, όπως ναρκοθηρευτικά, ναρκαλιευτικά, μη επανδρωμένα οχήματα και μονάδες εξουδετέρωσης υποβρύχιων μηχανισμών, καθώς και η ρεαλιστικότατα στη σχεδίαση και εκτέλεσή της, χαρακτήρισαν τη φετινή πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου ΑΡΙΑΔΝΗ, που διεξήχθη στην περιοχή του Ιονίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σε αυτήν επισημαίνεται ότι τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνουν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η άσκηση στην ευρύτερη υπεροχή της Μεσογείου.

Συμπληρώνεται ακόμη ότι τα παραπάνω στοιχεία έδωσαν πολλαπλές ευκαιρίες στις συμμετέχουσες δυνάμεις να εξασκηθούν, υπό ρεαλιστικές συνθήκες και σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής, στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος τύπου ναρκών, εφαρμόζοντας διάφορες αντιναρκικές τεχνικές και αντίμετρα.

Στην άσκηση, η οποία διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, συμμετείχαν σχηματισμοί, μονάδες και προσωπικό τόσο του NATO όσο και κρατών εκτός ΝΑΤΟ, με τα οποία το πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτύξει και διατηρεί συνεργασία, σε διμερές επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια