default-image

Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να δεσμεύει το μέλλον μας

Ελλάδα
Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να δεσμεύει το μέλλον μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγή του πολιτικού πλαισίου και μια άλλη κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί τη σχέση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος, με στόχο την επάνοδο της χώρας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, προτάσσει με άρθρο του στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η μόνη λύση που δίνει πραγματική προοπτική είναι να κλείσει η κατ/ ακριβολογία αξιολόγηση που αφορά το τρέχον πρόγραμμα, να διασφαλισθεί η εκταμίευση της δόσης που συνδέεται με τις λήξεις ομολόγων που πρέπει να εξοφληθούν μέχρι τον Ιούλιο και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές που θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Υποστηρίζει ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται δημοσιονομικά μέτρα για την περίοδο που αρχίζει μετά το τέλος του τρέχοντος τρίτου προγράμματος, δηλαδή για το τέταρτο μνημόνιο, ενδιαφερόμενη μόνο αυτά να μην εφαρμοστούν εντός των χρονικών ορίων της δικής της θητείας, με τη φρούδα ελπίδα ότι θα εξαντλήσει τα συνταγματικά περιθώρια παραμονής της στην εξουσία».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, εκφράζει την άποψη ότι «δεν μπορεί να αφήνουμε τη σημερινή κυβέρνηση να δεσμεύει τη χώρα μακροπροθέσμως και να την καθηλώνει στη μιζέρια της αμφιθυμίας, των μικροκομματικών τεχνασμάτων και της αβεβαιότητας, με το επιχείρημα ότι τώρα προέχει το κλείσιμο της αξιολόγησης ή με την υφέρπουσα παραδοχή ότι τα μέτρα που ζητούνται από τους εταίρους είναι αναγκαία και η κατάληξη της "διαπραγμάτευσης" θα ήταν η ίδια, όποια και αν ήταν η ελληνική κυβέρνηση». Προτεραιότητα της χώρας, επισημαίνει, «είναι να μην εγκλωβιστεί στη δήθεν διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της που είναι βαθιά αρνητικές για τον τόπο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος τονίζει την ανάγκη να προτείνει η αντιπολίτευση ένα κυβερνητικό σχήμα ευρύτερης συνεργασίας των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που θα προκύψει μέσα από εκλογές. «Ένα σχήμα στο οποίο θα κληθεί και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλει, αν θέλει, χωρίς όμως να μπορεί να παρεμποδίσει τις εξελίξεις ή να αλλοιώσει το στρατηγικό πλαίσιο» προσθέτει.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News