Ελλάδα

Ξανά πρόεδρος του ΤΕΕ ο Γιώργος Στασινός

Με επανεκλογή του Γιώργου Στασινού στη θέση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, έκλεισαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της ειδικής εκλογικής συνεδρίασης της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Με επανεκλογή του Γιώργου Στασινού στη θέση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, έκλεισαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας της ειδικής εκλογικής συνεδρίασης της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών», όπως έκανε γνωστό το ΤΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός μετά την επανεκλογή του δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας τρία πολύ δύσκολα χρόνια για το επάγγελμά μας. Για ένα μπορώ να είμαι σίγουρος: θα επιβιώσουμε. Γιατί οι μηχανικοί είμαστε πραγματικοί μαχητές στην καθημερινότητα, και ξέρουμε να κάνουμε με συνέπεια, σκληρή δουλειά, αποτελεσματικότητα και επιτυχία, αυτά που θα έπρεπε να κάνουν κάθε είδους διάσημοι σε αυτή τη χώρα. Και μαζί με τους μηχανικούς θα επιβιώσει και θα κερδίσει και η χώρα. Γιατί οι μηχανικοί και η ανάπτυξη της χώρας είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένοι».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τα καταφέραμε στο παρελθόν, κάθε φορά που χρειάστηκε. Οι μηχανικοί έχτισαν αυτή τη χώρα, οι μηχανικοί την ξανασήκωσαν από τα ερείπια, οι μηχανικοί οικοδόμησαν πάνω στα χαλάσματα. Θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά. Με όπλο την επιστημονική μας γνώση, την έρευνα και την καινοτομία, τη σκληρή δουλειά, τη θέληση και την αποτελεσματικότητα, μπορούμε. Δεσμεύομαι ότι όπως ακριβώς συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια περίπου, αυτά τα χαρακτηριστικά θα διέπουν όχι μόνο τους μηχανικούς αλλά και το Επιμελητήριο. Για να δίνουμε λύσεις στην καθημερινότητα των μηχανικών, να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες, να κάνουμε παρεμβάσεις προς όσους αντιστρατεύονται τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και να δίνουμε σωστές λύσεις και προτάσεις στην Πολιτεία για να τερματίσουμε μια ώρα αρχύτερα την κρίση που βιώνουμε».

Είχε προηγηθεί η εκλογή των δεκαπέντε μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων τα μέλη της αντιπροσωπείας επιλέγουν τον νέο πρόεδρο. Υποψηφιότητα κατέθεσε ο νυν πρόεδρος Γιώργος Στασινός, προερχόμενος από την παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, και ο Πολυχρόνης Ακριτίδης, πρώην γενικός γραμματέας της ΔΕ/ΤΕΕ, προερχόμενος από την παράταξη «Ανασυγκρότηση Μηχανικών - ΤΕΕ από την Αρχή». Ο Γιώργος Στασινός εκλέχθηκε πρόεδρος με την πρώτη ψηφοφορία, με ποσοστό άνω του 66% των ψήφων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ με 109 ψήφους έλαβε την προτίμηση της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και ο ανθυποψήφιος Πολυχρόνης Ακριτίδης έλαβε 48 ψήφους, επί συνόλου 165 μελών της αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στη ψηφοφορία. Η διαδικασία συνεχίζεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για την εκλογή των άλλων θέσεων του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής.

Τέλος, ο κ. Στασινός ευχαριστώντας τους συναδέλφους του της αντιπροσωπείας «για την εμπιστοσύνη τους να συνεχίσω τη δουλειά των τελευταίων σχεδόν δύο ετών», τόνισε:

«Κάναμε πολλά από τον Μάιο του 2015: προσφέραμε νέες υπηρεσίες στους μηχανικούς, προωθήσαμε το επιστημονικό έργο του ΤΕΕ, κάναμε προτάσεις και παρεμβάσεις ουσίας για τα θέματα που επηρεάζουν τη δουλειά μας. Θέλω όμως παράλληλα να επαναλάβω τις ευχαριστίες μου στους χιλιάδες μηχανικούς που συμμετείχαν στις εκλογές του Νοέμβρη, δίνοντας με τη συμμετοχή τους μήνυμα ευθύνης αλλά και προοπτικής σε όλους».

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Ν. Στασινός είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών. Τον Μάιο του 2015 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ από το 2014 και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ από το 2006.

Δραστηριοποιείται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός και ως σύμβουλος Δημόσιων Οργανισμών, Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, ΟΤΑ και επιχειρήσεων για την απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων. 

- Κοινωνική- Πολιτική δραστηριότητα: Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (2004-2010). Πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Πανευρωπαϊκή καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «Όλοι διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι» (2006-2007). Μέλος Ε.Γ. ΟΝΝΕΔ (2001-2004). Μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ (1998-2006).

- Κλαδική δραστηριότητα: Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ (2014 - σήμερα). Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (2012-2014). Πρόεδρος ΔΚΜ (2011 - σήμερα). Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ (2006-σήμερα).

- Επαγγελματική εμπειρία: Σύμβουλος Δημόσιων Οργανισμών, Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, ΟΤΑ και επιχειρήσεων για την απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων (2010 - σήμερα). Σύμβουλος διαχείρισης ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων - Αναπτυξιακός Νόμος (2009 - σήμερα). Σύμβουλος διαχείρισης έργων ΕΣΠΑ (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) (2009 - σήμερα). Μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή σημαντικών έργων (δημόσια σχολεία, μουσεία, υδραγωγεία κλπ) στο εξωτερικό. Μελέτη επίβλεψη κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων. Μελέτη επίβλεψη κατασκευή εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων. Έκδοση οικοδομικών αδειών. Επίβλεψη οικοδομών. Κατασκευή στρατιωτικών έργων. Έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και οδοποιίας. Κατασκευαστής ιδιωτικών έργων. Διαχείριση-εκμετάλλευση ακινήτων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια