default-image

Βενιζέλος: Ζήτημα διαφάνειας το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

Ελλάδα
Βενιζέλος: Ζήτημα διαφάνειας το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη φράση «φθηνός και μη χρήσιμος αντιπερισπασμός» ο κ. Ν. Παππάς σήμερα στη Βουλή, σχολίασε την κριτική που δέχεται προσωπικά αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στη Βενεζουέλα, ως διευθυντής του γραφείου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα.

Το σχόλιο αυτό έγινε με αφορμή ερώτηση του κ. Ευ. Βενιζέλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τέως αντιπρόεδρος κυβέρνησης, ζήτησε με την ερώτησή του από τον κ. Παππά να δώσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα εκείνου του ταξιδιού, εγείροντας ζήτημα διαφάνειας, καθώς το επίμαχο ταξίδι συνδυάστηκε με φιλοξενία του υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε πολυτελή ξενοδοχεία ενός «αμφιλεγόμενου επιχειρηματία», αλλά και με την παρουσία δικηγόρου οφσόρ εταιρειών στην αποστολή, δίπλα στον κ. Παππά.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον υπουργό στοιχεία αναφορικά με αφίξεις κρατικών ή άλλων αξιωματούχων της Βενεζουέλας στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2015, όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παππάς, αφού υποστήριξε ότι η τοποθέτηση του ερωτώντος εμπεριείχε «στοιχεία κουτσομπολιού», σημείωσε ότι το ταξίδι «οργανώθηκε από την πρεσβεία Βενεζουέλας, η οποία και είχε την ευθύνη της φιλοξενίας και των εκεί μετακινήσεων. Δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό» πρόσθεσε.

Παράλληλα επανέλαβε χθεσινή τοποθέτησή του στην Επιτροπή Θεσμών, ότι το ταξίδι ενός στελέχους κόμματος που θεωρείτο «εν αναμονή κυβέρνηση», ήταν αιτιολογημένο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση της χώρας εκείνη την περίοδο, «για ιδεολογικούς λόγους» δεν ανέπτυσσε εμπορικές ή οικονομικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα, όπως έκαναν πολλά άλλα κράτη, ακόμα και της ΕΕ. Πρόσθεσε δε εκ νέου ότι στην αποστολή συμμετείχαν και εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών.

Σχολιάζοντας ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον κ. Παππά να πει για ποιό λόγο δεν είχε ενημερώσει την τότε ελληνική κυβέρνηση, πριν ή μετά το ταξίδι, για το περιεχόμενό του, ή γιατί δεν κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη τέτοιων διακρατικών σχέσεων.

«Δεν καταλαβαίνω σε τί καλούμαι να απαντήσω. Το Υπουργείο Εξωτερικών μπορεί να απαντήσει για τα κρατικά αεροσκάφη Βενεζουέλας», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, για να συμπληρώσει μεταξύ άλλων: «Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα».

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News