Ελλάδα

Παππάς: Φθηνός αντιπερισπασμός η ερώτηση για τη Βενεζουέλα

Μικροεντάσεις δημιουργήθηκαν στα έδρανα της Βουλής, έπειτα από ερώτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προς το Νίκο Παππά σχετικά με το ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στη Βενεζουέλα, ως διευθυντής του γραφείου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με το δεύτερο να σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα «φθηνό και μη χρήσιμο αντιπερισπασμό».

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε με ερώτησή του από τον κ. Παππά να δώσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα εκείνου του ταξιδιού, εγείροντας ζήτημα διαφάνειας, καθώς το επίμαχο ταξίδι συνδυάστηκε με φιλοξενία του υψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε πολυτελή ξενοδοχεία ενός «αμφιλεγόμενου επιχειρηματία», αλλά και με την παρουσία δικηγόρου οφσόρ εταιρειών στην αποστολή, δίπλα στον κ. Παππά.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον υπουργό στοιχεία αναφορικά με αφίξεις κρατικών ή άλλων αξιωματούχων της Βενεζουέλας στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2015, όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παππάς, αφού υποστήριξε ότι η τοποθέτηση του ερωτώντος εμπεριείχε «στοιχεία κουτσομπολιού», σημείωσε ότι το ταξίδι «οργανώθηκε από την πρεσβεία Βενεζουέλας, η οποία και είχε την ευθύνη της φιλοξενίας και των εκεί μετακινήσεων. Δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό» πρόσθεσε.

Παράλληλα επανέλαβε τοποθέτησή του στην Επιτροπή Θεσμών, ότι το ταξίδι ενός στελέχους κόμματος που θεωρείτο «εν αναμονή κυβέρνηση», ήταν αιτιολογημένο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση της χώρας εκείνη την περίοδο, «για ιδεολογικούς λόγους» δεν ανέπτυσσε εμπορικές ή οικονομικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα, όπως έκαναν πολλά άλλα κράτη, ακόμα και της ΕΕ. Πρόσθεσε δε εκ νέου ότι στην αποστολή συμμετείχαν και εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών.

Σχολιάζοντας ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον κ. Παππά να πει για ποιο λόγο δεν είχε ενημερώσει την τότε ελληνική κυβέρνηση, πριν ή μετά το ταξίδι, για το περιεχόμενό του, ή γιατί δεν κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη τέτοιων διακρατικών σχέσεων.

«Δεν καταλαβαίνω σε τί καλούμαι να απαντήσω. Το Υπουργείο Εξωτερικών μπορεί να απαντήσει για τα κρατικά αεροσκάφη Βενεζουέλας», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, για να συμπληρώσει μεταξύ άλλων: «Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα».

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια