Ελλάδα

1ο βραβείο σε ταινία του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου για το Κυπριακό

Με το πρώτο βραβείο τιμήθηκε το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, για την ταινία που δημιούργησε στο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε, με θέμα: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες».

Η ταινία των μαθητών, η οποία είχε τον τίτλο: «Η Εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο [Ιούλιος 1974]: Η Ελληνική Επιστράτευση: Η ιστορία του Λεωνίδα» βραβεύθηκε με το 1ο βραβείο και παρουσιάζει την ιστορία του έφεδρου με ανακατάταξη αξιωματικού του 10ου Συντάγματος Πεζικού στο Ρέθυμνο Κρήτης κυρίου Λεωνίδα Δηλαβεράκη.

Μέσα από το προσωπικό του αφήγημα και βίωμα επιβεβαιώνονται σημαντικά ιστορικά στοιχεία και αναδεικνύεται ο στενός δεσμός μεταξύ των Ελλήνων της Ελλάδας και της Κύπρου. Η ταινία περιείχε πρωτότυπη μουσική επένδυση, ειδική φωτογράφιση  και ζωγραφική από μαθητές και  μαθήτριες του 6ου ΕΠΑΛ .

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης του σχολείου, η Διεύθυνση του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων, ευχαριστεί θερμά τον κύριο Λεωνίδα Δηλαβεράκη, συνταξιούχο δάσκαλο που εμπιστεύτηκε το σχολείο μας και μοιράστηκε την ιστορία του και  συγχαίρει  τους μαθητές της Γ τάξης Δημήτριο Μηνά- Πρέκα, Άγγελο  Βούρλο, Δανάη Λαγουδιανάκη, Καλλιόπη Μαστρογιαννάκη, Ευαγγελία Σκουπάκη, Τσιράογλου Παρασκευή, Μαρία Βογιατζάκη και  Ιβόνα Βασίλεβα, Τιμολέωντα Νερατζουλάκη και Σπύρο Προβίδη, της Β τάξης,  και τους υπεύθυνους καθηγητές: Πετράκη Αναστασία, ΠΕ10 - Κοινωνιολόγων, Μιχαηλίδη Αφροδίτη, ΠΕ19 - Πληροφορικής, Μπατζανακάκη Μαρίνα ΠΕ 17 - Ηλεκτρονικών, Στέργιο Χαχλάκη ΠΕ 17 - Ηλεκτρονικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια