default-image

"Έπεσαν" οι υπογραφές για τα πετρέλαια της Κύπρου

Ελλάδα
"Έπεσαν" οι υπογραφές για τα πετρέλαια της Κύπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εταιρειών Total και Eni τα συμβόλαια για έρευνες και γεωτρήσεις στα τεμάχια 6 και 8 της κυπριακής ΑΟΖ.

Για το τεμάχιο 6 υπέγραψε τα συμβόλαια η κοινοπραξία Total και Eni και για το τεμάχιο 8 η εταιρεία ΕΝΙ.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένοντας προσηλωμένη στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, «συνεχίζει με αμείωτη ένταση να υλοποιεί τους σχεδιασμούς της για διεξοδική εξερεύνηση και αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της».

Τόνισε ότι η συνεχιζόμενη δέσμευση των εταιρειών στην κυπριακή ΑΟΖ, παρά τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει παγκόσμια η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, παρέχει αισιοδοξία για τις προοπτικές που διανοίγονται.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΝΙ για τη Νότια Ευρώπη, Κάρλο Βίτο Ρούσο, δήλωσε ότι «ο μόνος τρόπος να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι με την έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων, κάτι το οποίο θα πράξει η εταιρεία το συντομότερο δυνατό».

Η αντιπρόεδρος ερευνών της Total για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, Ελεονόρ Ρόουλεϊ, δήλωσε ότι η κοινοπραξία θα πραγματοποιήσει ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 6, εντός του 2018.

Αναφερόμενη στο τεμάχιο 11, στο οποίο η εταιρεία επιχειρεί ήδη, είπε ότι θα πραγματοποιηθεί γεώτρηση εντός των δύο πρώτων εβδομάδων Ιουλίου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News