Ελλάδα

Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το προσωπικό του ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα σηματοδότησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Το προσωπικό του ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα σηματοδότησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

"Πιστεύουμε ότι η αγροτική οικονομία μπορεί - και πρέπει να αποτελέσει - έναν ισχυρό πυλώνα της εθνικής οικονομίας. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να ενωθούν σε ένα παζλ έννοιες και φιλοσοφίες.

Η παραγωγικότητα, η επιχειρηματικότητα, η τεχνολογία που «τρέχει», ο σεβασμός στο περιβάλλον, η εκπαίδευση των νέων αγροτών, καθώς και η σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, αποτελούν κομμάτια μιας αλυσίδας που εφόσον ενωθούν μπορούν να απογειώσουν τον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας" υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ με ανάρτησή του στο Facebook.

Τόνισε πως επέστρεψε στην Αθήνα περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον του αγροτικού κόσμου σημειώνοντας ότι είναι "πιο σίγουρος και αποφασισμένος ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον πρωτογενή τομέα και αυτός με τη σειρά του να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας".

Ανέφερε ότι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή αποτελεί "μια νησίδα αγροδιοτροφικής καινοτομίας, ένα φυτώριο ιδεών, με πολλές πρωτιές στο ενεργητικό της, στα 113 χρόνια λειτουργίας της.

Στις εγκαταστάσεις της, άλλωστε, έγινε η πρώτη παστερίωση γάλακτος στην Ελλάδα, ενώ ήταν η πρώτη που διέθεσε στην ελληνική αγορά αυγά «Ωμέγα 3»".

Ευχαρίστησε, τέλος, τον πρόεδρο της Σχολής Δρ. Πάνο Κανέλλη και τον πρώην υπουργό και διευθυντή του Perrotis College Δρ. Αθανάσιο Τσαυτάρη για την εμπεριστατωμένη ανάλυση και ενημέρωση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια