Ελλάδα

Υπέρ του Ευρωπαϊκού οράματος οι Εκκλησίες Ελλάδος - Κρήτης

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 ετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλώνει ότι στηρίζει το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 ετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλώνει ότι στηρίζει το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, όπως το εμπνεύσθηκαν οι τρεις ιδρυτές της, ο Γερμανός Κόνραντ Αντενάουερ, ο Γάλλος Ρομπέρ Σουμάν και ο Ιταλός Αλτιέρο Σπινέλι και το οποίο στηρίζεται στους τρεις πυλώνες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, την αρχαία ελληνική κλασική παιδεία, το ρωμαϊκό δίκαιο και τις χριστιανικές αξίες του Ευαγγελίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, «επισημαίνει την ανάγκη όπως τα ήδη επιτευχθέντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για χάρη των λαών συνεχίσουν να υφίστανται με την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των κρατών-μελών, την ανάπτυξη της Δημοκρατίας προς όφελος των πολιτών της Ευρώπης και τον περιορισμό της απρόσωπης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών».

Εξάλλου, νέα συνάντηση είχαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, κατά την οποία δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για θέματα που απασχολούν τις δύο Εκκλησίες. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, υπάρχει πλήρης συμφωνία σε όλα τα θέματα.

Επιπρόσθετα, στη δεύτερη συνεδρία της ΔΙΣ για τον μήνα Απρίλιο, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, υποβλήθηκε η εισήγηση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, διά της οποίας προτείνεται η διενέργεια επιστημονικών ημερίδων ενημερωτικού χαρακτήρα στις έδρες των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με την πρόνοια του μητροπολίτη, η οποία και ενεκρίθη.

Επίσης, η ΔΙΣ ασχολήθηκε με θέματα Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών επί του Μοναχικού Βίου και Βιοηθικής.

Τέλος, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ολοκλήρωσε τις εργασίες της για τον μήνα Απρίλιο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια