Ελλάδα

Πορεία για τους "αόρατους" εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή

Με το σύνθημα «Αόρατος Εκπαιδευτικός» πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και έπειτα πορεία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης οι εκπαιδευτικοί, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το προσχέδιο της Υπουργικής Απόφασης με θέμα: «Καθορισμός κριτηρίων πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή», το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Κυβέρνηση και το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, επιχειρεί σοβαρές ανατροπές στον τρόπο πρόσληψης, που οδηγούν σε αλλαγές στη σειρά κατάταξης, δηλαδή σε απολύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους πρόκειται για ένα προσχέδιο που καθορίζει τα κριτήρια για απολύσεις αναπληρωτών κι όχι για προσλήψεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους:

  • Απαξιώνεται το βασικό πτυχίο στην Ειδική Αγωγή (5 μονάδες) και εξομοιώνεται σχεδόν με το μεταπτυχιακό (4 μονάδες) ή το διδακτορικό (6 μονάδες).
  • Απαξιώνεται η προϋπηρεσία (0,25 ανά μήνα).
  • Θεσπίζονται σειρά κοινωνικών κριτηρίων, όπως η πολυτεκνία, που αλλάζουν άρδην τη σειρά κατάταξης.

Πρόκειται για αλλαγές στην ίδια κατεύθυνση με αυτές που επιχείρησε να περάσει ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας το καλοκαίρι και σταμάτησαν κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων.

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές, αφορούν τους πάντες!

Όλους τους αναπληρωτές, και της Γενικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης, αλλά και τους μόνιμους συναδέλφους!

Αποτελούν προάγγελο συνολικότερων αλλαγών στις προσλήψεις αναπληρωτών, στη «διαχείριση» του προσωπικού, στην καθιέρωση καθεστώτος μόνιμης κινητικότητας, στο έδαφος της πολιτικής των περικοπών και των μηδενικών διορισμών!

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να υπάρχει δικαιοσύνη στις προσλήψεις ούτε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες. Το 70% των εργαζόμενων στην ΕΑΕ είναι συμβασιούχοι που προσλαμβάνονται κατά κύματα μέσα στη χρονιά και απολύονται κάθε Ιούνη.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια