Ελλάδα

Αυγενάκης: Αποφυλακίστηκαν 3.000 με το νόμο Παρασκευόπουλου

Σύμφωνα με σημερινά νέα στοιχεία, και οι δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ δεν είναι λίγα τα παραδείγματα κρατουμένων που είχαν αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις του και συνέχισαν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο, είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ και είχαν καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών και επιχειρήσεων και κλοπές. Εκμεταλλευόμενοι ωστόσο τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου είχαν καταφέρει να αποφυλακιστούν και να συνεχίσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους και μάλιστα με τα έγγραφα της αποφυλάκισής τους επάνω τους!

Παρά ταύτα, η Κυβέρνηση, πιστή στις ιδεοληπτικές της εμμονές, εξακολουθεί να υποστηρίζει ως «επιτυχημένο» το νόμο Παρασκευόπουλου λέγοντας «βεβαίως και θα συνεχιστεί η ισχύς του νόμου». Προφανώς θεωρεί επιτυχία, να βρίσκονται αποδεδειγμένα επικίνδυνοι κακοποιοί εκτός της φυλακής, ανενόχλητοι να συνεχίζουν τις εγκληματικές τους  ενέργειες, και καμαρώνει ισχυριζόμενη πως «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για την θεσμική θωράκιση»!

Εκτός από τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης κο Κοντονή, και ο κ. Παρασκευόπουλος, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εμπνευστής αυτής της νομοθεσίας, με αφορμή την πρόσφατη ληστεία, δήλωσε ότι «Η υποτροπή στο έγκλημα είναι προϊόν πολύ περισσότερο των συνθηκών κράτησης (συνωστισμός, αργία ή αντίθετα προγράμματα απασχόλησης και επανένταξης) και πολύ λιγότερο κάποιων αυξομειώσεων της διάρκειας της ποινής», υπονοώντας ίσως ότι οι κρατούμενοι, αφού θα αισθάνονται πολύ πιο άνετα εκτός των φυλακών, δέον όπως αποφυλακιστούν όλοι ώστε να λυθεί και το πρόβλημα της εγκληματικότητας! Μάλλον «αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει»… ο παραλογισμός της κυβέρνησης!

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, από την έναρξη ισχύος του νόμου έχουν αποφυλακιστεί περίπου 3.000 κρατούμενοι μεταξύ των οποίων και 150 σκληροί αλλοδαποί ληστές και 50 Έλληνες που έχουν δείξει ιδιαίτερη βιαιότητα στις ενέργειες τους γεγονός που εξηγεί γιατί αυξήθηκαν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά οι επιθέσεις και οι εισβολές σε σπίτια και διαμερίσματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Σκοπεύετε να καταργήσετε τον επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια νόμο Παρασκευόπουλου;

2. Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

Γραμματέας ΠΕ ΝΔ

Βουλευτής Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια