default-image

210 κιλά χασίς θα διακινούσε εγκληματική οργάνωση

Ελλάδα
210 κιλά χασίς θα διακινούσε εγκληματική οργάνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση, που μετέφερε και εισήγαγε, από την Αλβανία, στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, σε περιοχή της Πιερίας, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση τρία μέλη του κυκλώματος. Πρόκειται για έναν 40χρονο Αλβανό και δύο Έλληνες, ηλικίας 18 και 28 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 45χρονος συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους ως προς την εισαγωγή, την μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κάνναβης, ενώ για την εξαγωγή των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών.

Ο 40χρονος ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών από σημείο της παραμεθορίου με την Αλβανία, στην Κατερίνη. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είχαν την ευθύνη για την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών στους χώρους απόκρυψης, ενώ ο 45χρονος αναλάμβανε τη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Από τις αστυνομικές έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα, που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 210 κιλών και 370 γραμμαρίων, δύο Ι.Χ αυτοκίνητα και ένα φορτηγό διεθνών μεταφορών.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News