Ελλάδα

Στουρνάρας σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: η ΤτΕ δεν είναι... ΔΕΚΟ

«Η ΤτΕ δεν είναι ΔΕΚΟ» απαντούν κύκλοι του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα ,στην νέα επιχείρηση στοχοποίησης από την κυβέρνηση μέσω ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΤτΕ δεν είναι ΔΕΚΟ» απαντούν κύκλοι του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα ,στην νέα επιχείρηση στοχοποίησης από την κυβέρνηση μέσω ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ανεξάρτητης  ΤτΕ ,βάση της συνθήκης, και κανενός άλλου. Σε κάθε περίπτωση οι προαγωγές έγιναν με αξιοκρατικότατο τρόπο που δεν επιδέχεται ουδεμίας αμφισβήτησης» αναφέρουν οι ίδιες πηγές απαντώντας στις αιτιάσεις των  κυβερνητικών  βουλευτών περί... «αδικαιολόγητων προαγωγών στην ΤτΕ».

Όλη η ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή:

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έγιναν εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς μάλιστα να μπορούν αυτές να δικαιολογηθούν. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για προαγωγή συνδικαλιστή με αποδοχές βαθμού υποδιευθυντή, που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του (κλάδος ασφάλειας), δεν προβλέπεται από το καταστατικό της τράπεζας ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, αλλά και προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων, αποσπασμένου εκτός τράπεζας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό (υποδιευθυντής), χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης, εκτός κάθε δεοντολογίας και προβλέψεων του εσωτερικού κανονισμού, τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, που προβλέπει διαφορετικές διαδικασίες και του καταστατικού της τράπεζας.

Επειδή, οι πρόσφατες αυτές «εκκαθαρίσεις» τοποθετήσεις, μεταθέσεις, ακόμα και οι διορισμοί διευθυντών προαναγγέλθηκαν από το συνδικαλιστικό όργανο πριν αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα και την Διοίκηση της Τράπεζας και πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι προβλεπόμενες εγκύκλιοι.

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρακάμπτεται ο εσωτερικός κανονισμός και το καταστατικό της ΤτΕ.

Επειδή οποιαδήποτε μετακίνηση, προαγωγή διευθυντικών στελεχών πρέπει να πραγματοποιείται με όρους διαφάνειας και αξιοπρέπειας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων προαγωγών στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βαρδάκης Σωκράτης

Αντωνίου Χρήστος

Αραχωβίτης Σταύρος

Βαγιωνάκη Ευαγγελία

Γεννιά Γεωργία

Γκαρά Αναστασία

Γκιόλας Ιωάννης

Δημαράς Γιώργος

Δουζίνας Κώστας

Εμμανουηλίδης Δημήτρης

Ηγουμενίδης Νίκος

Θεοφύλακτος Γιάννης

Θελερίτη Μαρία

Θραψανιώτης Μανόλης

Καββαδία Αννέτα

Καραγιαννίδης Χρήστος

Καρακώστα Ευαγγελία

Καραναστάσης Απόστολος

Καρασαρλίδου Φρόσω

Κάτσης Μάριος

Κωνσταντινέας Πέτρος

Μανιός Νίκος

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Μιχελής Αθανάσιος

Μορφίδης Κώστας

Μπάρκας Κώστας

Μπγιάλας Χρήστος

Ντζιμάνης Γιώργος

Ξυδάκης Νίκος

Πάλλης Γιώργος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Παπαφιλίππου Γιώργος

Παυλίδης Κώστας

Πρατσόλης Αναστάσιος

Ρίζος Δημήτρης

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σηφάκης Γιάννης

Σιμορέλης Χρήστος

Σκουρολιάκος Πάνος

Σκούφα Ελισσάβετ

Στογιαννίδης Γρηγόρης

Συρμαλένιος Νίκος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσόγκας Γιώργος

Ψυχογιός Γεώργιος

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια