default-image

Με εφαρμογή στο κινητό οι αιτήσεις ασύλου

Ελλάδα
Με εφαρμογή στο κινητό οι αιτήσεις ασύλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Υπηρεσία Ασύλου και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ανακοινώνουν τη δοκιμαστική λειτουργία της εφαρμογής «Asylum Service Application».

Η εφαρμογή λειτουργεί σε κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.

Σκοπός της εφαρμογής είναι η αξιόπιστη, έγκυρη και άμεση ενημέρωση όλων όσοι επιθυμούν να ζητήσουν ή έχουν ήδη ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, για ζητήματα όπως οι διαδικασίες ασύλου, αλλά και τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αιτούντων.

Η εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Φαρσί/Νταρί, Ουρντού, Αμαρικά και Τιγκρίνια, αναπτύχθηκε χάρη στη χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020.

Η δοκιμαστική λειτουργία θα διαρκέσει από 31/3 μέχρι 30/4/2017 με σκοπό να αναδειχτούν και να διορθωθούν πιθανά προβλήματα αλλά και να πραγματοποιηθούν βελτιστοποιήσεις με βάση την εμπειρία των χρηστών.

Στη συνέχεια η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη και για κινητές συσκευές με Windows και iOS. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play Store με το όνομα «Asylum Service Application». Η εγκατάσταση και η χρήση της εφαρμογής είναι δωρεάν.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News