default-image

ΑΚΕΛ: Ευκαιρία να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες στο δείπνο

Ελλάδα
ΑΚΕΛ: Ευκαιρία να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες στο δείπνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αυριανό δείπνο των ηγετών των δύο κοινοτήτων παρέχει ευκαιρία να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, δήλωσε στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Η Ελένη Μαύρου, μέλος του πολιτικού γραφείου του κόμματος ανέφερε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα πρέπει να συμφωνηθεί μια αποτελεσματική μεθοδολογία, και προς αυτή την κατεύθυνση το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Πρόσθεσε, ότι η συζήτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης πρέπει να είναι υποστηρικτική και όχι να υποκαθιστά τις διαπραγματεύσεις.

Η Ελένη Μαύρου απάντησε και σε δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΚΟ, ότι μερικές ημέρες μετά το γιορτασμό της εξέγερσης του 1955, τα δύο μεγάλα κόμματα ετοιμάζονται να ψηφίσουν την Παρασκευή «το νόμο Ακιντζί» καθ' υπόδειξη της Άγκυρας, «χαρίζοντας την εθνική ταπείνωση και τον εξευτελισμό».

Η κ. Μαύρου επισήμανε ότι επανειλημμένα ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει δηλώσει ότι η τουρκική πλευρά αναζητούσε αφορμή για να διακόψει τις συνομιλίες. Αυτή την αφορμή, ανέφερε, την έδωσαν όσοι υπερψήφισαν στη Βουλή την πρόταση του ΕΛΑΜ για εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συνεργήσει στην απόπειρα, ενδεχομένως, ορισμένων να οδηγήσουν σε οριστική διακοπή τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News