default-image

Έτσι θα σταματήσει το brain drain των Ελλήνων επιστημόνων

Κρήτη
Έτσι θα σταματήσει το brain drain των Ελλήνων επιστημόνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα, κυρίως οι νέοι επιστήμονες και ερευνητές, καθώς και η έρευνα που αφουγκράζεται και στηρίζει τις ανάγκες της αγοράς βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειας του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη.

Ο κ. Φωτάκης, ο οποίος από το 1990 διηύθυνε την Ευρωπαϊκή Εγκατάσταση Λέιζερ του ΙΤΕ και είναι διακεκριμένος επιστήμονας, πλέον ως υπουργός κάνει προσπάθειες προς την ανάγκη να κοπάσει το φαινόμενο της ροής των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, γνωστό και ως brain drain.

Επίσης, στις προτεραιότητες του Κώστα Φωτάκη είναι και τα σημαντικά προγράμματα των Πανεπιστημίων που σκοπό έχουν τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την ανάγκη να βρίσκονται πάντα σε ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ τους για την βέλτιστη προώθηση της οικονομίας.

Αυτά και άλλα πολλά σημαντικά ζητήματα για την ανάπτυξη της Ελλάδας βρίσκονται στο επίκεντρο της ομιλίας του Κώστα Φωτάκη στο ΙΤΕ με κεντρικό μήνυμα «Έρευνα, Τεχνολογία, Ανάπτυξη, Καινοτομία». Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΙΤΕ κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News