default-image

Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελλάδα
Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου στον Πειραιά βρέθηκε τα χαράματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε στις 5:30 το πρωί της Πέμπτης τις εγκαταστάσεις της ιχθυόσκαλας για να ενημερωθεί για την κατάσταση στο χώρο της αλιείας.

Ο κ.Μητσοτάκης άκουσε τους εργαζομένους και συνομίλησε μαζί τους, ενώ τόνισε την σημασία της αλιείας για την οικονομία της χώρας και την ανάγκη να προσελκυσθούν στον τομέα αυτό περισσότεροι νέοι άνθρωποι.

«Δυστυχώς, το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει συνολικά την αλιεία, είναι ένα πλαίσιο απαρχαιωμένο, το οποίο δυσκολεύει πολύ τη δουλειά όλων όσων εμπλέκονται στον κλάδο.

Η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει.», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Μία, επίσης, πολύ μεγάλη πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι πως θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την αλιεία, να έρθουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν τις δουλειές των πατεράδων τους, αλλά προσαρμοσμένη σε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία των αποθεμάτων, έτσι ώστε η αλιεία να είναι πάντα βιώσιμη.» τόνισε

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News