Ελλάδα

Τροπολογίες για τον νέο προϋπολογισμό της ΚΑΠ από ευρωβουλευτές

Δύο σημαντικές τροπολογίες για την ΚΑΠ, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του κοινοτικού προϋπολογισμού (κανονισμός Omnibus), κατέθεσαν ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης  μαζί με τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές του ΕΛΚ Λευτέρη Χριστοφόρου από την Κύπρο και Salvatore Cicu από την Ιταλία.

Με την τροπολογία αυτή προτείνεται η καταβολή πόρων σε κράτη μέλη μέσω στοχευμένων δράσεων για τους πληγέντες παραγωγούς. «Στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινόμενων και στήριξη όλων των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων».

Με την πρώτη τροπολογία προτείνεται η θέσπιση ευέλικτης στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών όπως ακραία καιρικά φαινόμενα ή ασθένειες ζώων.

Η δεύτερη τροπολογία σχετίζεται με τον κανονισμό άμεσων ενισχύσεων και αφορά στη στήριξη όλων των νησιωτικών περιοχών για την παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η τροπολογία αυτή έρχεται σε συνέχεια της στήριξης των παραγωγών σε μικρά νησιά του Αιγαίου (κανονισμός 229/2013) που πλέον επεκτείνεται σε όλη τη νησιωτική επικράτεια.

Έτσι θα μπορεί να δίνεται η δυνατότητα συμπληρωματικής στήριξης μέσω της παροχής συνδεδεμένων ενισχύσεων σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σχόλια