Ελλάδα

Πρώτη στις προτιμήσεις Σουηδών η Κρήτη!

Πρώτη στις προτιμήσεις των Σουηδών επισκεπτών βρίσκεται Ελλάδα, όπως προκύπτει, με τη λήξη της 1η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Στοκχόλμης Mediterranean Panorama.

Πρώτη στις προτιμήσεις των Σουηδών επισκεπτών βρίσκεται Ελλάδα, όπως προκύπτει, με τη λήξη της 1η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Στοκχόλμης Mediterranean Panorama.

Για την Ελλάδα, οι κρατήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο καταγράφουν ανοδική πορεία, όπως σημειώνεται από όλους τους μεγάλους tour operators που συμμετείχαν στην Έκθεση. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι επισκέπτες της έκθεσης, σε δύο μέρες (18-19 Μαρτίου 2017), ξεπέρασαν τους 13.000. 

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην συγκεκριμένη έκθεση η οποία διοργανώθηκε 17-19 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Stockholmsmassan της Στοκχόλμης με στόχο την προσέγγιση των Σουηδών τουριστών δίνοντας τους την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις πλούσιες επιλογές που προσφέρει το νησί μας ενώ παράλληλα οι επαγγελματίες της Κρήτης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τάσεις της Σκανδιναβικής αγοράς μέσα από τις επαφές τους με τους Σκανδιναβούς τουριστικούς φορείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση:

Το μεγάλο ενδιαφέρον των Σουηδών για τον πολιτισμό, τα ξενοδοχεία και τη γαστρονομία της Κρήτης, αποτυπώθηκε και στις κρατήσεις των μεγαλύτερων Σκανδιναβών tour operators οι οποίοι συμμετείχαν στην έκθεση προσφέροντας μοναδικά πακέτα ταξιδιών στους επισκέπτες της. Η υψηλή επισκεψιμότητα κοινού αλλά και δημοσιογράφων στην έκθεση αποδεικνύει την μεγάλη απήχηση της και το ενδιαφέρον των Σουηδών για την χώρα μας και ιδιαίτερα για την Κρήτη.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης αποτέλεσε καθημερινά πόλο έλξης δημοσιογράφων και εκατοντάδων επισκεπτών όπου ενημερώνονταν για την Κρήτη και παράλληλα απολάμβαναν την Κρητική φιλοξενία. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη και τα στελέχη των τμημάτων τουρισμού Λασιθίου και Ηρακλείου, Αναστασία Στεφανίδου και Ελένη Βουγιουκαλάκη αντίστοιχα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν ακόμα ο Δημήτριος Τουλούπας,  πρέσβης στη Σουηδία και ο Παύλος Μούρμας Διευθυντής του ΕΟΤ Σκανδιναβίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για την περιοχή της Σητείας όπου φέτος πρώτη χρονιά ξεκινούν απευθείας πτήσεις από Στοκχόλμη για την περιοχή της Σητείας. Για την προώθηση της συγκεκριμένης πτήσης βρισκόταν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης.

Η κα Πετράκη Πελαγία Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου δήλωσε: «Η συστηματική παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στις εκθέσεις του τουρισμού στόχο έχει τη διαφήμιση και προβολή της Κρήτης και τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας του νησιού μας. Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια αποδίδει καρπούς και τα μηνύματα για τη φετινή σεζόν είναι πολύ θετικά ενώ οι κρατήσεις και στη Σκανδιναβική αγορά παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση».  

Η Mediterranean Panorama αποτελεί συνέχεια της Grekland Panorama και όπως τονίζεται επιβραβεύθηκε με ενθουσιασμό, από χιλιάδες Σουηδούς που έζησαν μοναδική εμπειρία κατά τη διάρκεια δύο ημερών που ήταν γεμάτες με μεσογειακό, αλλά και έντονο ελληνικό χρώμα, με πανδαισία γεύσεων, πολλά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις από ολόκληρη τη Μεσόγειο όπως η Τυνησία, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος, η Μάλτα, το Ισραήλ, το Μαυροβούνιο, η Ισπανία, η Κροατία, το Μαρόκο και φυσικά η Ελλάδα. 

Από ελληνικής πλευράς, η έκθεση «κατακλύστηκε» με τις δυναμικές παρουσίες και τα πλούσια δρώμενα από τις Περιφέρειες Κρήτης, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας όπως και τους δήμους Αλοννήσου, Κεφαλονιάς, Σάμου, Θάσου, Πλατανιά, Χερσονήσου, Κω και της Σαντορίνης (Santorini Experience), που επίσης έδωσαν δυναμικό «παρών» με την παραδοσιακή ελληνική «φιλοξενία» τους.

Σχόλια