Ελλάδα

Μ. Κεφαλογιάννης για τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων

«Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με άνοιγμα των τουρκικών συνόρων. Αν οι απειλές αυτές γίνουν πράξη, η Ελλάδα θα βρεθεί δυσμενέστατη θέση», εκτιμά σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. - Τουρκίας και επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κεφαλογιάννη:

Που σημαίνει κατά τον Τούρκο αξιωματούχο ότι η χώρα του ενδέχεται να αφήνει να φεύγουν για την Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες κάθε μήνα.

Οι αρνητικές και εν πολλοίς προκλητικές αυτές δηλώσεις έρχονται να προστεθούν στις επιθέσεις που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της από Τούρκους αξιωματούχους.

Και μπορεί να θεωρηθούν ως απάντηση στη σαφή και ξεκάθαρη δήλωση του Προέδρου Γιούνκερ ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη.

Αν οι απειλές αυτές γίνουν πράξη, η Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου των προσφύγων και των μεταναστών από την Τουρκία θα περιέλθει σε δυσμενέστατη θέση και η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας θα καταρρεύσει με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Είναι σε γνώση της οι παραπάνω δηλώσεις και πως τις σχολιάζει;

- Πως προτίθεται να βοηθήσει τα κράτη μέλη που θα επιβαρυνθούν δραματικά από μία κατάρρευση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες;».

Σχόλια