default-image

Κρήτη: Παιδιά με αναπηρία χάνουν τη στέγη τους

Κρήτη
Κρήτη: Παιδιά με αναπηρία χάνουν τη στέγη τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά με αναπηρία τα οποία διαβιούν σε στέγες υπό την ομπρέλα φορέων κινδυνεύουν να βρεθούν σε άσυλα ή στο δρόμο.

Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός καθώς φορείς που στηρίζουν τις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για παιδιά με αναπηρίες κινδυνεύουν να κλείσουν!

Από το 2016, ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ προς τους φορείς που πληρώνουν σπίτια και προσωπικό για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες με συνέπια να σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Αυτό αποκαλύπτει στην ΚΡΗΤΗ TV, ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων παιδιών με αναπηρία Χρήστος Τζαμούσης, ο οποίος κάνει λόγο για απαράδεκτη τακτική του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του βάση της σύμβασης που υπογράφηκε το 2016.

Πρόκειται μάλιστα για παιδιά με αναπηρίες και νοητική υστέρηση που δεν έχουν οικογένειες, τα οποία φροντίζει εξειδικευμένο προσωπικό στις στέγες, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε όλη τη χώρα.

Και στην Ιεράπετρα, φορείς δίνουν μάχη για τη συγκέντρωση χρημάτων καθώς πρόκειται για μεγάλα ποσά, τα οποία αγγίζουν ακόμη και τις 500.000 ευρώ το χρόνο, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ενώ …κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε πριν λίγες μέρες η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών σε φορείς στην Ιεράπετρα για οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς το ΙΚΑ, χρήματα που προορίζονταν για το φαγητό των παιδιών, το προσωπικό και άλλα λειτουργικά έξοδα.

Μέχρι σήμερα, όλες οι δεσμεύσεις που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση και τον ΕΟΠΥΥ έχουν πέσει στο απόλυτο κενό, με τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Παιδιών με Αναπηρία να επιδιώκουν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και αφού έχει προηγηθεί σχετική παρέμβαση από τον υφυπουργό Υγείας.

Αν δεν εκδοθεί άμεσα απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ για τη καταβολή χρημάτων, τότε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προγραμματίζουν κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο Υγείας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News