default-image

Reuters: Φήμες για εκλογές στην Ελλάδα, αντιδρά το Μαξίμου

Ελλάδα
Reuters: Φήμες για εκλογές στην Ελλάδα, αντιδρά το Μαξίμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φημολογία για επικείμενη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σήμερα ή αύριο, επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να απειλήσει ή και να προκηρύξει εκλογές καταγγέλλοντας -σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα- το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και την αδιαλλαξία των δανειστών που ζητούν νέα μέτρα λιτότητας.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε συγκεκριμένα προβλήματα -συνεχίζει το ρεπορτάζ του πρακτορείου- καθώς και θα καθυστερούσε την συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και θα έθετε εμπόδια στην ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει δόσεις δανείων τον Ιούλιο.

Ο συντάκτης του τηλεγραφήματος επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν καταγράφεται κάποια ιδιαίτερη αντίδραση στις αγορές από το ενδεχόμενο εκλογών στην Ελλάδα, οπότε σημειώνει ότι η φημολογία μπορεί να μην οδηγήσει και πουθενά, αν και κανείς θα πρέπει να τα λαμβάνει όλα υπόψη του.

Διαψεύδει κατηγορηματικά το Μέγαρο Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει κατηγορηματικά το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters χαρακτηρίζοντάς το παντελώς ανυπόστατο. Μάλιστα, σημειώνεται από κυβερνητικές πηγές πως προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλο πρακτορείο ειδήσεων διακινεί ανυπόστατες φήμες.

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εκδόθηκε το μεσημέρι ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news, αυτή τη φορά με τη σφραγίδα του πρακτορείου Reuters». Εκφράζεται, μάλιστα, η ελπίδα να πρόκειται «απλώς για μια ανοησία, γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο».

«Είναι προφανές ότι η 'αποκλειστική είδηση' περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της 'είδησης', σε μια κανονική περίοδο δε θα αφορούσαν κανέναν. Σήμερα, όμως, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης κάθε ψεύτικη είδηση, που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News