default-image

Παραμένει το MEGA στη ρύθμιση οφειλών προς την DIGEA

Ελλάδα
Παραμένει το MEGA στη ρύθμιση οφειλών προς την DIGEA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατηρείται το καθεστώς ρύθμισης οφειλών, με την καταβολή μηνιαίων δόσεων 40 χιλιάδων ευρώ, που ορίστηκε με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου, για τα χρέη του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στην DIGEA, μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου επί της αίτησης που έχουν καταθέσει οι τεχνικοί της ΕΤΙΤΑ για να μην υποβαθμιστεί το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού.

Η αίτηση των τεχνικών συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου στο οποίο άσκησαν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ των αιτούντων η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ιδιοκτήτρια του σταθμού και τα συνδικαλιστικά σωματεία της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) Γιώργος Σκεπετζάκης, ο οποίος τόνισε πως αν υποβαθμιστεί από την DIGEA το σήμα του Mega ο σταθμός θα υποστεί μεγάλη ζημία, καθώς τα έσοδα από διαφημίσεις που εισπράττονται τώρα στο κανάλι, θα σταματήσουν γιατί οι διαφημιστικές εταιρείες δεν δίνουν τα προϊόντα τους αν το σήμα εκπομπής δεν είναι άψογο, δηλαδή χωρίς «χιόνι» και με σωστή ποιότητα ήχου. Ο μάρτυρας είπε πως το κανάλι θα πρέπει να μείνει ανοικτό και συμπλήρωσε πως υπάρχουν 500 άτομα «που περιμένουν να δουν ποια θα είναι εξέλιξη του μεγάλου καναλιού».

Στην κατάθεσή του, ο προϊστάμενος του διαφημιστικού τμήματος του Mega επιβεβαίωσε ότι αν υποβαθμιστεί το σήμα θα σταματήσουν οι διαφημίσεις. Στο δικαστήριο τονίστηκε ότι μετά την προσωρινή εντολή, οι δόσεις για τις οφειλές του καναλιού στην DIGEA καταβάλλονται κανονικά.

Από την πλευρά της DIGEA, η μάρτυρας που κατέθεσε επισήμανε ότι η εταιρεία έχει δείξει μεγάλη ανοχή προς την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, η οποία ήδη από τον περασμένο Απρίλιο είχε χρέος 500 χιλιάδων ευρώ και παρόλα αυτά δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης που ήταν το επαχθέστερο μέτρο.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News