default-image

Ηράκλειο: Μαθητές συζητούν για οικονομικά & κοινωνικά θέματα

Κρήτη
Ηράκλειο: Μαθητές συζητούν για οικονομικά & κοινωνικά θέματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα θα συζητήσουν οι μαθητές του 7ου Λυκείου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus - Σχολική Εκπαίδευση.   

Ο τίτλος του προγράμματος είναι «European Backpack - Comprehensive young person's active guide to work and citizenship in 21st Century Europe» και στόχος του είναι η σύνταξη ενός Ευρωπαϊκού οδηγού για την εργασία και την ιθαγένεια.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται ήδη από 1-9-2015 και συμπληρώνεται την 1-9-2017. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι η Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Σουηδία, Ολλανδία και Ελλάδα.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις σε αυτές τις χώρες, ενώ  την Παρασκευή 17-3-2017 έως την Πέμπτη 23-3-2017, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα συναντηθούν οι καθηγητές και οι μαθητές στο Ηράκλειο, στο 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν σε σπίτια μαθητών.

Στο Ηράκλειο η συνάντηση θα εστιάσει στο θέμα: Coping with social and economic disadvantages (Αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων). Στο πλαίσιο του προγράμματος οι καθηγητές και οι μαθητές θα επισκεφθούν τον Δήμο Ηρακλείου όπου θα μιλήσει η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής - Εποπτείας Κοινωνικών Δομών - Μετανάστευσης κ. Μαρία Καναβάκη.  

Άλλες δομές τις οποίες θα επισκεφθούν είναι το Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Οργάνωση GIVE, τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, ενώ θα πάρουν συνεντεύξεις από  εκπροσώπους του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων καθώς και από  την αρμόδια υπάλληλο  του Κέντρου Αστέγων.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News