Ελλάδα

«Ελπίς»: Ερευνώνται οι συνθήκες τραυματισμού του γιατρού

«Οι φήμες που διαδόθηκαν, ότι υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας - κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα - με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ειδικευομένου γιατρού, είναι αβάσιμες όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος, οι οποίες και ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές», αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου "Ελπίς".

Σημειώνει ότι «θα διασφαλίσει τη διαδικασία ελέγχου των συνθηκών του τραυματισμού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Ωστόσο η αγανάκτηση του ιατρικού κόσμου για τον τραυματισμό γιατρού είναι μεγάλη, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή πως ο γιατρός υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση όταν υποχώρησε η κουπαστή μιας σκάλας και έπεσε, ενώ είχε υπηρεσία στο νοσοκομείο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ "ΕΛΠΙΣ"

Ανακοινώσεις ΙΣΑ- ΕΙΝΑΠ

Ο γιατρός υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση όταν υποχώρησε η κουπαστή μιας σκάλας και έπεσε, ενώ είχε υπηρεσία στο νοσοκομείο.

Συγκλονισμένο δηλώνει το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, (ΕΙΝΑΠ), από το γεγονός του σοβαρότατου τραυματισμού, εν ώρα εργασίας, ειδικευόμενου στο νοσοκομείο «Ελπίς», όταν υποχώρησε η κουπαστή μιας σκάλας, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ο νεαρός γιατρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

«Σοβαρές ευθύνες υπάρχουν για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου, αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και "εξοικονομώντας" αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ και ζητά να γίνει πλήρη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό αυτό συμβάν.

Την αγανάκτησή του εκφράζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τονίζοντας ότι «το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την κατάρρευση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό».

Σχόλια