default-image

Aιχμές Ιερώνυμου κατά Φίλη για τα θρησκευτικά

Ελλάδα
Aιχμές Ιερώνυμου κατά Φίλη για τα θρησκευτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες αιχμές άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για τους χειρισμούς και τις δηλώσεις του όσον αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε τα παραπάνω, την Τετάρτη, στη εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας όπου δημοσιοποίησε και τους διαλόγους που είχε τον περασμένο Οκτώβριο με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου για τα θρησκευτικά.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, μετείχαν επίσης ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο τότε υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, οι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης, Φθιώτιδος, και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής καθώς και ο αρχιγραμματέας της ΙΣ και ο νομικός σύμβουλος της ΔΙΣ.

Μετά από πολλή συζήτηση όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πρωθυπουργός κατέληξε στην εξής πρόταση: «Ο διάλογος αρχίζει εκ του μηδενός, από μηδενική βάση μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας με θέμα τον εμπλουτισμό του βιβλίου και από πλευράς Πολιτείας και από πλευράς Εκκλησίας, αυτά τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν στο τέλος του διαλόγου, έως το τέλος του παρόντος χρόνου, θα ληφθούν υπ' όψη οι θέσεις της Εκκλησίας και θα βγει το καινούριο βιβλίο.

Πηγή: multi-news.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News