Ελλάδα

Μαραθώνιος επαφών για τον Έλληνα Υπ. Εξωτερικών στη Γεωργία

Μαραθώνιο επαφών στη Γεωργία θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί από αύριο στη Γεωργία, εν όψει μάλιστα της συμπλήρωσης 25 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Κοτζιάς, θα αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να βρίσκεται αύριο στην γεωργιανή πρωτεύουσα όπου από νωρίς το πρωί θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των επαφών του.

Πρώτη συνάντηση θα είναι αυτή με τον υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, Μιχέλ Γανελίτζε, με τον οποίο μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Γεωργιανό πρωθυπουργό Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, ενώ αργότερα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ιράκλι Κομπακίτζε .

Θα ακολουθήσει τελετή κατάθεσης στεφάνου στην πλατεία Ηρώων και ομιλία του κ. Κοτζιά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γεωργίας, Γκεόρκι Μαργκελασβίλι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια