default-image

ΠΑΜΕ Ηρακλείου: Προσπάθεια νομιμοποίησης κάποιων ναρκωτικών

Ελλάδα
ΠΑΜΕ Ηρακλείου: Προσπάθεια νομιμοποίησης κάποιων ναρκωτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών, τον οποίο οι συνδικαλισμοί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΚΕ κατακρίνουν, κάνει λόγο το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του - καταγγελία για τη στάση τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ηρακλείου:

Στη συνεδρίαση (στις 15/2) θέσαμε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου ψήφισμα καταδίκης των ναρκωτικών, τονίζοντας πως θεωρούμε επικίνδυνη και αντιεπιστημονική την προσπάθεια νομιμοποίησης κάποιων ναρκωτικών και της συνακόλουθης χρήσης τους ή της στάσης ανοχής απέναντι στο πρόβλημα, τη στάση διαχωρισμού των ναρκωτικών σε αυτά που βλάπτουν και αυτά που, τάχα, είναι «ακίνδυνα».

Οι δυνάμεις όμως του νέου και του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού -ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ- το καταψήφισαν. Μάλιστα, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ανερυθρίαστα ότι δε βρίσκουν κάτι μεμπτό στη διάκριση των ναρκωτικών!

Για να θολώσουν όμως τα νερά δήλωσαν ότι θα στήριζαν την καταγγελία, αρκεί βέβαια να έλειπαν οι αναφορές στο ρόλο της κυβέρνησης για τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ που προωθεί ως «λύση» στο πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης το διαχωρισμό σε «μαλακά» και «σκληρά» ναρκωτικά. Από δίπλα και οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ τόνισαν ότι διαφοροποιούνται ως προς τη διατύπωση του ζητήματος και γι' αυτό δεν το καταδικάζουν!

Και όλα αυτά, όταν στο πλαίσιο διεξαγωγής της θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια, μία από τις ενότητες έχει ως θέμα  την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων. To ζήτημα αυτό αφορά άμεσα όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, κάθε σύλλογο διδασκόντων που πρέπει να τοποθετηθεί ανεξάρτητα από το αν θα υλοποιήσει ή όχι στα σχολεία το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Δεν μας εκπλήσσει η στάση τους! Οι δυνάμεις αυτές έχουν και άλλοτε  στηρίξει με πρόσχημα την ελευθερία της ατομικής επιλογής τη νομιμοποίηση χρήσης-καλλιέργειας-διακίνησης ουσιών!

Στόχος όλης της προσπάθειας είναι να ενισχυθεί η κοινωνική ανοχή στη διάδοση των ναρκωτικών ουσιών σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, που μεγάλα τμήματα του λαού και της νεολαίας αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και κάλυψης των βασικών λαϊκών αναγκών. Πάντα η διάδοση των ναρκωτικών χρησιμοποιείται ως μέσο κοινωνικής καταστολής.

Καταδικάζουμε τη στάση τους αυτή και δηλώνουμε ότι αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά!

Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών - Είναι αγώνας για τη ζωή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News