Ελλάδα

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρωθυπουργός

Την Ελλάδα επισκέπτεται ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, στη πρώτη και κατά τα φαινόμενα τελευταία επίσκεψή του στο εξωτερικό.

Την Ελλάδα επισκέπτεται ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, στη πρώτη και κατά τα φαινόμενα τελευταία επίσκεψή του στο εξωτερικό.

Τον Γάλλο αξιωματούχο συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ.Καζνεβ πρόκειται να συναντήσει τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα στις 12 το μεσημέρι στο Μαξίμου. 

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα παρακαθήσουν και οι Έλληνες και Γάλλοι υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Στις 14.00 οι δύο πρωθυπουργοί θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις 14.40 ο Γάλλος πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.

Πριν τη διμερή συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Καζνέβ έχει προσκεκλημένους για πρωινό στην γαλλική πρεσβεία, Γάλλους επιχειρηματίες που είναι εγκαταστημένοι στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση που οργανώνει ο «Γαλλικός Οργανισμός για τη Μετανάστευση και την Ένταξη» (OFII ) και που αφορά στους αιτούντες άσυλο που προβλέπεται να μετεγκατασταθούν στη Γαλλία μέσα στον Μάρτιο.

Η συνάντηση θα γίνει στο Ξενοδοχείο Νovotel (Μιχαήλ Βόδα 4), στο τέλος της οποίας προβλέπεται ότι ο κ. Καζνέβ θα είναι διαθέσιμος να συζητήσει με τους δημοσιογράφους που θα έχουν διαπιστευθεί.

Το απόγευμα ο Γάλλος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το γαλλικό Σχολείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο, και θα αφιερώσει κάποιο χρόνο στους Γάλλους ανταποκριτές και τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του.

Στις 17.00 θα δοθεί δεξίωση στη γαλλική πρεσβεία, και στις 18.00 προβλέπεται η αναχώρηση για το αεροδρόμιο.

Ο υπουργός οικονομίας και Οικονομικών Μισέλ Σαπέν θα έχει τρεις διμερείς συναντήσεις:

Στις 10.30 με τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις 11.10 με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ στις 15.00 θα συναντήσει τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα.

Σχόλια