default-image

Έκλεισε η υπόθεση βλασφημίας κατά του γέροντος Παϊσίου

Ελλάδα
Έκλεισε η υπόθεση βλασφημίας κατά του γέροντος Παϊσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυλαία έπεσε στο Εφετείο στην υπόθεση του Φίλιππου Λοΐζου, ο οποίος ως Γέροντας Παστίτσιος «τρολάριζε» μέσω Facebook τα θαύματα και προφητείες που αποδίδονταν στο μοναχό Παΐσιου.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2012 και απασχόλησε τη Δικαιοσύνη έπειτα από κινητοποίηση παραεκκλησιαστικών οργανώσεων αλλά και της Χρυσής Αυγής. Μετά από την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών ταυτοποιήθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας που γίνονταν οι αναφορές ήταν ο κ. Λοΐζος, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της βλασφημίας.

Τώρα, η συγκεκριμένη υπόθεση επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, όπου ο Φ. Λοΐζος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, για το αδίκημα της εξύβρισης θρησκεύματος κατ' εξακολούθηση.

Σε πρώτο βαθμό ο Φ. Λοΐζος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών. Ωστόσο, σήμερα στο Εφετείο η υπόθεση έκλεισε οριστικά καθώς ενεργοποιήθηκε το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016 που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.

Πηγή: vimaorhtodoxias.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News